Backup og kryptering

Alle bør tage backup af deres vigtige filer. Tænk på alle dine billeder, dokumenter, programmer m.v., som forsvinder for altid, hvis din Mac går ned og du ikke har taget backup. Men frygt ej. MacKeeper tager automatisk backup af dine vigtige filer, så du altid har dem sikret, hvis uheldet skulle være ude. Foruden dette, så sørger MacKeeper også for at beskytte dine følsomme filer imod uvedkommende personer. Du vælger simpelthen dine vigtigste filer ud, så krypterer MacKeeper dem, og kun du kan få adgang til dem med et kodeord, som du selv vælger. Selv ikke hackere vil kunne tilgå disse filer. Et sidste godt værktøj fra denne afdeling er File Shredderen, som lader dig slette filer fuldstændigt fra din Mac. Sletter du filer på normal vis, så kan teknisk dygtige personer stadig tilgå dem ganske let.

Tag backup af dine filer med det samme. Download MacKeeper nu.

 Tag backup og krypter filer på din Mac automatisk med MacKeeper på dansk

Kryptering af data
Denne funktion beskytter dine private filer. Det krypterer og gør simpelthen disse filer usynlige på harddisken. Når du så skriver det kodeord, som du selv har valgt, får du igen adgang til filerne. Funktionen er meget simpel at bruge og vil være en stor fordel for de fleste, specielt erhvervsdrivende m.v.

Der er mange, der mangler denne funktion på deres computer eller telefon, så det vil bestemt være en del af programmet, som du kommer til at blive glad for. Nu kan du have lige, hvad du vil på din computer. Der er ikke længere nogen udefrakommende, der kan snage i dine sager uden at have fået lov først.

Det kan være utrolig betryggende for de fleste, hvis de har muligheden for eksempelvis at gemme billeder eller skriftdokumenter, da disse slags filer ofte kan indeholde nogle personfølsomme emner, som du ikke ønsker, at andre skal se. Nu bliver det meget lettere at beskytte dem med dine adgangskoder, og det bliver pludselig kun de mennesker, som kender dig rigtig godt, der kan finde vej til dokumenterne, fordi du eksempelvis selv har fortalt dem koderne. Du kan selvfølgelig også ændre din kode, hvis du har på fornemmelsen, at der er personer, der kender koden, men du ikke har lyst til, at de skal kende koden. Det kan trods alt ske, at du ændrer mening om, hvorvidt personen skal kende koden eller ej.

Genskabning af filer
Hvis uheldet skulle have været ude allerede, så er alt måske ikke tabt alligevel. Det indbyggede Files Recovery kan nemlig genskabe ellers ødelagte filer indtil en vis grad. Funktionen dybdescanner din Mac og finder filer frem, som ellers var slettede eller beskadigede.

Med denne funktion kan du måske rede dig selv fra nogle ubehagelige situationer, da det kan være meget frustrerende at miste sine filer – det har de fleste erfaret sig. Men med MacKeeper har du en god chance for at rede dine dokumenter, inden de er helt væk. Selvfølgelig er der en risiko for, at der er sket en skade på filen, men det kan du muligvis selv let rette op på. Det kan eksempelvis være en skade, hvor der er blevet fjernet noget tekst, men så kan du heldigvis uden alt for meget besvær skrive det igen. Det er en træls opgave, men hellere det end at du skulle skrive det hele om igen.

Det kan desværre også ske, at dine filer er pist væk, og du ikke har mulighed for at få dem tilbage på din computer. Dog er MacKeeper din bedste mulighed for, at du rent faktisk får dine filer tilbage, så det er nok det bedste at starte med.

Backup
MacKeeper kan tage backup af dine filer. Du skal bare vælge hvilke og derefter sætte et fast tidspunkt for, hvornår det skal foregå. Du kan gemme backupfilerne på en USB flash disk, en ekstern harddisk, en FTP server eller på ZeoDisk.

Dette gør det dermed super nemt at huske, at du skal tage din backup – i bund og grund skal du ikke selv huske noget. Mange har en tendens til ikke at huske, at det er vigtigt med en backup, eller også lover de sig selv, at de skal huske at gøre det senere, og så kommer de fra det. På den måde kan du hurtigt miste en masse filer, hvis der skulle ske noget med din computer. Det bliver de fleste rigtig kede af, hvilket giver rigtig god mening. Det er ofte personlige ting, som betyder noget for dig, eller også er det filer, som du har arbejdet hårdt på. Uanset hvad er det blot en rigtig god ide at huske at holde styr på backups, hvilket nu bliver meget simpelt med MacKeeper.

Hvis du hellere vil have færre filer på din Mac, så rens din Mac. Du behøver selvfølgelig ikke at vælge en af delene. Du kan sagtens beholde nogle filer, men også slette nogle andre. Det kommer an på, hvad du ønsker med din computer.

Slet filer – fuldstændigt
Når du sletter filer på din Mac, så slettes de ikke i virkeligheden. De gemmes bare af vejen. Så ønsker du at få en fil helt af vejen, skal du benytte dig af File Shredder, som sletter filer fuldstændigt, så de aldrig igen kan genskabes.

Dette vil også gøre din computer hurtigere. Desto færre filer den skal gemme på, desto hurtigere er den og kan klare sine opgaver meget bedre. Der er selvfølgelig mange ting du kan gøre for at få en hurtigere mac, hvis det er det, du ønsker. Det behøver ikke kun at være en proces, hvor du blot skal slette en masse filer. Desuden bliver det en meget betryggende følelse i visse tilfælde, hvis du ved, at filerne er helt væk og ikke kan graves op af eksempelvis hackere. Du kan pludselig være sikker på, at disse filer er væk fra din og andres computere hukommelse.

Du skal selvfølgelig være sikker på, at du vil slette dine dokumenter permanent, inden du gør dette. Du kan hurtigt blive lidt sur på dig selv, hvis du får slettet et dokument på denne måde, og så ville du alligevel gerne have filerne på din computer.

Download gratis MacKeeper her.

Om MacKeeper

MacKeeper er et dansksproget program, som bruges på tusindvis af Macs verden over. Det har modtaget over hundrede awards, som er priser, software kan modtage, når det får den bedst mulige vurdering af eksperter og brugere. Det er helt gratis at downloade og prøve.Siden er kombatibel med Chrome, Firefox og Explorer