CTRL + ALT + DELETE på Mac

Mange Mac brugere, som tidligere har brugt PC, savner nu og da adgang til CTRL + ALT + DELETE funktionen, hvor man let kan afsluttet programmer, som ikke svarer, eller som på anden vis forstyrrer og ikke vil afsluttes på normal vis.

Normalvis kan man på sin Mac lukke et program ved at høreklikke på det nede i docken og vælge “Slut”.

Hvis det ikke går, så kan man i stedet forsøge sig med COMMAND + OPTION/ALT + ESC. Herved fremkommer nedenstående lille vindue, hvor du kan afslutte det (u)ønskede program.

CTRL + ALT + DELETE på Mac

Du kan alternativt også klikke på æblet oppe i øverste, venstre hjørne og vælge “Afbryd”. Derefter fremkommer også vinduet, som er vist herover. Dog skal du være i et Apple vindue, så som Finder, ellers lukkes blot den app du er inde i på det givne tidspunkt.

Hvis du ikke finder det problematiske program via ovenstående, så skal du have åbnet “Activity Monitor”, som er mere fyldestgørende. Det gør du ved at klikke COMMAND + SPACE for at åbne Spotlight.

I Spotlight søger du efter “Activity Monitor” og klikker enter. Heri får du en fyldestgørende oversigt over alle processer, der kører på din Mac, samt mulighed for at afbryde alle de processer, som du ønsker.

Apple Spotlight på Mac / Processer

Husk også at sikre din Mac imod trusler og nedbrud med MacKeeper. Du kan prøve MacKeeper på dansk, gratis her.