En hurtigere Mac

Din Mac er helt sikkert en af de ting du bruger dagligt. Måske bruger du endda flere timer om dagen i selskab med din Mac. Derfor er det også vigtigt, at den fungerer optimalt. Men efter et par år, kan din Mac nemt blive træt og føle sig overbelastet, hvilket gør den både langsom og sløv. Det er ikke bare irriterende, men også arbejdshæmmende. Derfor bør du sørge for at holde din Mac frisk og hurtig, hvilket du kan gøre med MacKeeper.

Hvad er MacKeeper?

Kort fortalt er MacKeeper et program, der bl.a. optimerer og rengør hukommelsen på din Mac. Ved at rense din Mac bliver den hurtig igen. En af MacKeepers bedste funktioner er derfor at kunne gøre din langsomme Mac hurtig igen. Igennem års arbejde og viden inden for systemet bag Mac-computere er MacKeeper blevet udviklet til at forbedre Macs eget system og rense og beskytte din Mac bedst muligt. MacKeeper danner sig lynhurtigt et overblik over evt. problemer og retter op på det. Derfor er MacKeeper næsten uundværligt, hvis du ønsker en optimeret Mac. Med brug af MacKeeper kan du igen nyde din Mac uden den irriterende “vente-cirkel” kører rundt og rundt, uden du kan gøre noget ved det. Din Mac bliver næsten så god som ny.

Download MacKeeper på Dansk her – Det er gratis

Hvordan virker det?

Ud over ovenstående, så sørger MacKeeper også bl.a. for at holde dine installerede applikationer opdaterede. Derved har du altid de seneste versioner installeret, hvilket ofte medfører hurtigere afvikling af disse, nye funktioner og ikke mindst et forhøjet sikkerhedsniveau. Rent praktisk så markeres apps, som findes i nyere versioner, med et rødt mærke. De opdaterede er grønne. Du kan nu blot klikke “Opdater” på de ældre versioner og de opdateres herefter automatisk. Ved at opdatere, hvad der skal opdateres, optimeres sikkerheden og hastigheden på din Mac og programmerne også. Derfor får du også en påmindelse fra MacKeeper hver gang, der er en opdatering at finde på din computer.

Hvilke programmer bruger du?

Når du bruger din Mac, er der helt sikkert nogle programmer du foretrækker frem for andre. Uanset om det er arbejdsrelaterede programmer, Apps, eller andre former for underholdningsprogrammer, er der helt sikkert et par klare favoritter. Med MacKeepers indbyggede funktion, “Login Items”, kan du let vælge, hvilket programmer der skal startes når du logger ind. Derved kan du let klargøre din Mac til lige præcis det du ønsker. Er du grafiker kan du f.eks. åbne dine billedbehandlingsprogrammer m.v., så alt står klart når du skal til at arbejde. Dette sparer dig for en del ventetid. Herved optimerer du hurtigheden endnu mere, hvortil du tilpasser dine foretrukne programmer efter dine behov.

Genstart og sluk

En af de bedste ting ved en Mac er, at du bare kan klappe den sammen når du er færdig med at bruge den. Vildt smart! I hvert fald hvis du vil være sikker på at få en sløv computer. Hvis du bare klapper den sammen hver gang efter brug, får den ikke mulighed for at ”hvile” og ”rense hukommelsen”. Derfor bør du slukke for den en gang i mellem eller i hvert fald genstarte den, hvis du ikke er god til at huske at slukke den, men blot klapper den sammen. Det er ligesom et nyt energiboost til din Mac og hastigheden ændres markant derefter.

Ryd op og luk ned

Du bør også rydde op på dit skrivebord og i dine arkiver. MacKeeper holder dig opdateret i form af hvilke programmer der bare optager plads, derfor bør du slette de programmer du ikke benytter dig af. De optager bare plads og på den måde kan de være med til at sløve din Mac i det lange løb. Jo færre ting du har på den, jo hurtigere er den også. Derfor kan det være en god idé at overføre programmer, billeder mm. over på en eksternharddisk eller en USB-disk. Herved er dine filer gemt, men optager ikke plads på din Mac. En anden ting du bør gøre for at optimere hastigheden, er at lukke ned for de programmer og faner i din browser du ikke bruger. Når du lukker et program ned, skal du ikke bare trykke minimer (den gule cirkel), men sørge for at trykke luk (den røde cirkel). Ellers ligger de sig på din proceslinje og bruger af din Macs hukommelse, som sløver din Mac. Når du nu er i gang, kan du rydde ud i din proceslinje ved at slette alle de programmer du ikke bruger. De optager bare plads hvis de ikke bliver fjernet.

Smid altid dit “papir helt ud”

En anden ting, som mange glemmer, er at tømme papirkurven. Lige så snart vi har ”smidt” dokumenter eller andre filer ud, tænker mange automatisk, at så er de fjernet fra computeren. Men hvis du ikke husker at tømme papirkurven, optager de fravalgte filer bare plads et andet sted. Derfor bør du tømme din papirkurv et par gange om måneden, måske en gang om ugen. Herved får du fjernet alt det der er røget i papirkurven. Det er nøjagtigt ligesom med en fysisk papirkurv. Hvis den ikke bliver tømt, optager papiret plads og du har mulighed for at samle de fravalgte papirer op og genbruge dem, hvis det er det du ønsker.

Udvælg programmer til filtyper

Indbygget finder du også “Default Apps”, som lader dig vælge, hvilket program, der skal åbne en given filtype. Herved kan du f.eks. lade Excel dokumenter åbne i Macs viewer i stedet for Office, hvis du har det installeret, som standard. Alle, der har Office installeret vil vide, at en åbning i vieweren går markant hurtigere. Altså sparer du igen tid. Ønsker du til tider, at åbne direkte i Office, så kan du stadig gøre det via den udvidede menu, som tilknyttes hver enkel fil.

Herved finder du i programmet en række funktioner, som gør din Mac generelt hurtigere og som giver dig mulighed for at tilpasse din Mac endnu bedre til den måde, du bruger den på. Dette kan spare dig for mange timers ventetid og frustration årligt. Din Mac bliver derfor ikke bare hurtigere, men endnu mere personlig og nem at navigere i.

Download MacKeeper på Dansk her og få en hurtigere Mac