Sådan får du råd til den elektronik, du altid har ønsket dig

Vi kender det alle. Vi ser Tim Cook stå og fortælle om den nye iPhone med det bedste kamera, eller en reklame for den nyeste og hurtigste MacBook. Vi skal bare have det. Men ny elektronik er ofte dyr elektronik, og det er ikke alle, som har råd til at smide 12.000 kr. efter en ny computer. Vi giver dig derfor de sparetips, du skal bruge, så du kan få den elektronik, du drømmer om.

Skær ned for dit forbrug og spar op

Ja, det kan lyde så simpelt, men en effektiv måde til at spare op, er ved at kigge på, hvor du kan skære ned.

  • Køber du takeaway flere gange om ugen? Find nogle spændende opskrifter i stedet og handl ind efter en madplan.
  • En anden måde kan være at hæve kontanter til en uge eller to. På den måde har du bedre visuelt styr på, hvor meget du bruger, i stedet for at swipe kreditkortet uden omtanke.
  • Er du glad for morgen, middags- og aftenkaffen to-go? Køb i stedet stempel- eller instantkaffe i større mængder og bryg kaffen hjemmefra. En god termokop koster mellem 100-150 kr., og du gør samtidig en indsats for miljøet ved ikke at købe engangskopper. Genialt!
  • Tjek dine mobilabonnementer og forsikringer en ekstra gang. Det kan godt betale sig at researche, hvor du finder de billigste abonnementer og forsikringer, da man ofte betaler meget mere for data osv., end man egentlig har brug for.

Køb det brugt

Hvis du skal have ny computer eller telefon og godt kan nøjes med en model, der er lidt ældre, kan du med fordel købe den brugt. Det er ofte i butikker som Blue City og GreenMind, hvor du kan få en fin secondhand iPhone, som er blevet nulstillet, så den er klar til en ny ejer.

Generelt kan det være en god idé at købe ting brugt, uanset om det er tøj eller hvidevarer, da man både kan spare penge og gøre noget godt for miljøet. Hvis du er en krejler, der gerne vil have noget for prisen, kan du også tjekke Forbrugerrådet Tænk, som sørger for, at du får det bedste af det bedste til en fornuftig pris.

Tag et lån

Hvis du ikke kan vente med at få den nyeste MacBook, så kan en hurtig løsning være et kviklån. Det kan ofte gøres online, hvor du kan få udbetalt beløbet på samme dag. Men det er altid en god idé at tjekke op på, hvor meget du kan låne og hvilken dokumentation, du skal bruge. Du kan læse en FAQ og få svar på alle dine spørgsmål omkring kviklån.

Tjen lidt ekstra penge

Som vi allerede har skrevet om på Mackeeper.dk, så er der flere måder, man kan tjene nemme penge på. En velkendt måde er aktier, hvor du på nettet kan finde adskillige hjemmesider og platforme til at kunne få kickstartet din investeringer. En anden måde kan være at besvare spørgeskemaundersøgelser, hvor du kan optjene credits, så du enten kan få penge eller goder i en webshop.

 

Det kræver lidt planlægning og omlægning af sit budget, men hvis du følger nogle af disse råd, kan du være sikker på at kunne få råd til din drømmecomputer.