Sådan holder du din MacBook ren

Annonce

Til dags dato bruger man computeren til stort set alt, og det er yderst bøvlet at skulle undvære den. Om du leder efter opskrifter, læser en bog eller avisen, arbejder, tjekker din bankkonto, eller andet, er din computer som din anden verden. Dog er der meget lidt fokus, på alle de bakterier som hober sig op på din computer. Har du brug for råd, til hvordan du kan holde din computer mere ren? Eller hvordan du kan få den rengjort for gammelt snavs og støv? Så læs med i denne artikel.

Her skal den renses

Din computer skal både renses indvendigt for virus, og udvendigt for støv og bakterier. Det er vigtigt at man fra tid til anden rengør tastatur og skærm med desinfektion da der sætter sig mange bakterier her. Har du eller andre brugere af din MacBook forkølelse eller andre luftbårne bakterier, kan man nemt ved hoste og spyt, komme til at efterlade de bakterier på tastaturet eller skærmen. På Odense kommunes hjemmeside anbefales det at vende tastaturet på hovedet og ryste det, for at få krummer og lignende skidt ud. Men i de fleste IT-butikker, findes der desinfektionsskum/gel som kan bruges til at fjerne krummer fra tastaturet.

Vedligehold din rene MacBook

Når du har fået din computer renset, er der enkelte ting du kan gøre, for at vedligeholde din MacBooks renlighed. En stor brøler sker ofte når man ser tv på sin computer imens man spiser. Det kan være at du har computeren for tæt på din tallerken på spisebordet, eller at du ligger i din seng og spiser og samtidig kigger på din computer, hvorfra krummer vil ryge ned i dit tastatur. Sæt i stedet computeren en meter længere væk fra dig, og undgå krummer i din PC. En anden løsning er at købe et cover til din MacBook. Et cover hjælper med at holde din MacBook isoleret fra støv og skidt. Her kan du læse om et lån, hvis du skal have brug for professionel rengøring af din computer.