Sådan skiller du dig af med elektronik på en miljøvenlig måde

Sponsoreret indhold

Miljø- og klimaproblematikker er store samtaleemner, og vi forsøger hele tiden at optimere måder, hvorpå vi kan finde grønnere løsninger i vores hverdag. Én af de helt store klimasyndere er den store produktion af elektronik. Det gælder også, når vi skal skille os af med det brugte elektronik. Det er nemlig ikke specielt miljøvenligt at bruge og smide elektronik væk hele tiden. Især ikke når det rent faktisk kan bruges til noget nyttigt. Herunder kan du læse, hvordan du kan skille dig af med din brugte elektronik og skåne mijøet.

Du kan også læse flere tips om elektronik og livsstil ved at klikke her.

 

3 tips til at smide elektronik ud og skåne miljøet

  1. Smid det ud det rette sted.
    Elektronik må aldrig bare smides væk i en almindelig skraldespand. Det gælder både stort og småt. For eksempel indebærer det også batterier, blinkende børnesko og musikalske lykønskningskort. Elektronik skal sorteres på genbrugsstationer, hvor det bliver sendt videre til miljøbehandling eller genanvendelse.
  2. Giv det videre.
    Hvis du har købt nyt elektronik, men det gamle stadig ikke fejler noget, så er det oplagt at give det videre. Du kan eventuelt give det til en ven eller et familiemedlem, som lige står og mangler det. Du kan også donere det til velgørende organisationer eller sælge det til genbrug, så andre kan få gavn af det.
  3. Aflever det, når du køber nyt.

Hos mange elektronikforhandlere er det muligt at indlevere sit brugte elektronik, når man køber nyt. I nogle tilfælde kan du også sende det gamele elektronik med leverandøren, hvis dine nye produkter bliver tilsendt og afleveret ved døren.

 

Køb gode produkter fra starten

Du kan også være opmærksom på miljø, når du køber nyt elektronik. Se efter svanemærket eller blomsten, når du handler. Hvis du gerne vil læse anmeldelser og tests af elektronik, så klik her.