Hvis du læser denne artikel, går du måske med tanker om at starte din egen virksomhed – og i særdeleshed en webshop. Der er mange ting, der skal overvejes og tages hensyn til, hvis du vil køre din egen webshop, og derfor får du med denne artikel en guide til at åbne din helt egen webshop under Shopify.
Sørg for at du har en plan
En webshop lyder måske som lettjente penge, men det er ikke anderledes end at have enhver anden virksomhed. Derfor bør det første trin i opstart af ny virksomhed være at sætte sig ned og lave en forretningsplan. Den kan være mere eller mindre detaljeret alt efter, hvor meget du eller dine partnere har brug for. Du skal dog have en klar idé om, hvad det er, du vil sælge, og hvordan du vil gøre det.
Når forretningsplanen er på plads, så skal du tænke på finansieringen. Også her har du lidt forskellige muligheder, og det vigtigste er, at din løsning bliver noget, der passer til dig og dit firma. Når vi nu snakker webshop, så kan det være, at du går med tanker om at lave noget dropshipping. Hvis det er tilfældet, så er Shopify det perfekte sted at lægge din forretning. Shopify fungerer rigtig fint, hvis du har et fysisk lager, men det er bygget til at være dropshipping-formidler. Lad os se lidt nærmere på, hvad dropshipping indebærer.
Foto: Rawpixel // Unsplash License
Dropshipping – hvad er det?
Dropshipping er en måde at gøre forretning på, hvor du har en webshop, men ikke har nogle produkter eller varer på dit eget lager. Teknisk set så finder du et produkt, du vil markedsføre, og derefter finder du en eller flere leverandører af dette produkt, som er villige til at indgå i en dropshippingaftale med dig. Disse leverandører sidder på alle produkterne, og de er også ansvarlige for at sende varen til kunden. Du er så at sige bare mellemmanden. Det vil i praksis sige, at når en kunde klikker sig ind på din webshop, lægger en vare i kurven og trykker ’køb’, så modtager du en besked om, at der er blevet lagt og betalt for en ny ordre. Denne ordre sender du så videre til leverandøren, som pakker den og sender den direkte til kunden. Fordelen ved dette er, at du slipper for at skulle have en stor startkapital til at indkøbe varer for, og du slipper for at skulle plukke og sende varer ud til kunden. Ulempen er dog, at du bliver nødt til at sætte din lid til din leverandør, og derfor er det vigtigt, at du finder en leverandør, som du føler dig tryg ved. Det er også vigtigt, at I får talt sammen, inden samarbejdet starter, så I kan få lagt retningslinjerne for jeres samarbejde. I skal have helt styr på, hvordan varen bliver sendt ud, i hvilken stand og indpakning, og derudover hvilken procentdel du får som mellemmand, og hvordan I vil håndtere jeres indbyrdes kommunikation. I kan med fordel få udarbejdet en kontrakt mellem jer, så I har alt på det rene.
Shopify – din egen webshop
Så er tiden kommet til at bygge din egen webshop, og Shopify er som sagt et ideelt sted at lægge den. Den er lige til at bruge, nem at opbygge, og der findes et hav af integrationer til den. For eksempel er det en god idé at have et godt regnskabsprogram integreret i din webshop for at gøre regnskabet mere overskueligt. Du kan komme langt med nogle basale Excel-skills, men vi kan også anbefale Dinero, som både findes i en gratis version og en pro-version. De mange mulige integrationer gør det for eksempel også nemmere at finde en payment provider og opsætte en paygate. Du kan nemlig integrere de fleste udbydere, som for eksempel IEX, med Shopify og din udvalgte payment provider, som for eksempel kan være Clearhaus eller et andet firma. Det, du skal tænke på, er, at du skal finde en udbyder, som tilbyder de mest gængse betalingsløsninger i det land, du gerne vil sælge i. Er dit marked for eksempel Danmark, så giver det mest mening at vælge en udbyder, der kan tilbyde Dankort, VISA, og Mastercard. Mobile Pay er også blevet en meget populær betalingsmåde, fordi det er let og hurtigt, så det er også noget, der kan anbefales at afskaffe. Det er ganske let at få til din webshop, og mange bruger det i dag – både fysiske butikker, diverse webshops og mange online fællesskaber som for eksempel PokerStars og diverse andre gamingsider bruger også mobile betalingsløsninger, simpelthen fordi det er det nemmeste.
Foto: Kevin Baghat // Unsplash License
Kom i gang
Når du har styr på alle disse overvejelser, så er det bare at kaste sig ud i at designe din egen webshop, finde nogle leverandører og sætte marketinghjulene i gang. Det er som sagt ikke nødvendigvis hurtige penge at have sin egen webshop, men det kan give en anden frihed som regulær lønmodtager. Held og lykke.