Fire måder at holde din Mac up to date

Er du også én af mange danskere, som i årenes løb har investeret i en Mac? I så fald er det meget hensigtsmæssigt at du holder din Mac up to date. Så er der nemlig langt større chance for, at du kan få glæde af din computer i flere år uden at skulle bøvle med virusser og en mere og mere langsom computer. Her kommer fire lavpraktiske råd til, hvordan du vedligeholder din Mac.

 

  1. Husk at tømme papirkurven

Mangler du plads på din Mac? Og synes du, at din computer bliver langsommere og langsommere? Hvis du kan nikke genkendende til dette, så kan det første skridt på vejen være at tjekke, om du har tømt din papirkurv regelmæssigt. Hvis ikke, så vil du formodentligt mærke forskel, når dette er gjort. Selvom dette råd er ganske lavpraktisk, så gør du dig selv en tjeneste ved at gøre det til en fast rutine at tømme din papirkurv ugentligt.

 

  1. Mackeeper

Mackeeper er program, der beskytter din computer mod fx virusser. Programmet er ganske gratis at downloade og prøve. Fordelen ved at have Mackeeper installeret på din computer er, at du helt automatisk bliver sikret mod alt fra virus til sågar bedrageri på internettet. Med Mackeeper installeret på din computer, så bliver din Mac langt mere sikker, og dermed er der også langt større chance for at din computer er næsten så god som ny, selvom den har nogle år på bagen.

 

  1. Ryd op på dit drev

Som tidligere nævnt er det en god idé at tømme sin computers papirkurv regelmæssigt. Ligeså vel vil din computer med stor sandsynlighed blive hurtigere, hvis du rydder op på dit drev. Når man har haft en computer i længere tid, så er der altid ting, der bare ligger og fylder. Derfor kan du frigive noget plads, hvis du sorterer i dine filer. Hvis det er udfordrende og lidt for tidskrævende for dig at sortere dine filer, så kan du alternativt arkivere dine filer hos Dropbox. På den måde er du blot med et klik sikret hurtig og nem adgang til dine filer uden at du skal bekymre dig om, at filerne fylder på din computer eller bekymre dig om, at dine feriebilleder pludseligt forsvinder.

 

  1. Luk programmer, som du ikke bruger

Hvis du har mange programmer åbne, selvom de måske ligger i baggrunden, så bruger din Mac unødvendige ressourcer. Hvis du lukker programmer ned, som du reelt set ikke bruger, så frigiver du nogle ressourcer til de programmer, som du rent faktisk bruger. Du skal naturligvis ikke lukke Safari eller din mail hver gang. Dette bliver alt for omstændigt for dig. Men hvis du derimod fokuserer på at få lukket de programmer, som du ikke skal bruge mere den pågældende dag, så kan dette også hjælpe på for eksempel din computers hastighed. Apple har et værktøj, der hedder Aktivitetsovervågning. Her kan du holde øje med hvilke af dine åbne programmer, som tager de fleste af din Macs ressourcer og dermed gør den mere langsom og sløv.