Sådan beskytter du din Mac

Sponsoreret indhold:

Apple producerer nogle lækre Mac computere, som mange har fornøjelsen af at bruge både i det private, i skole og på arbejde. Mac har selv sin indbyggede software som beskytter virus, men spørgsmålet er om det er godt nok – og i tilfælde af, at det ikke er: hvordan kan du selv gøre det bedre? En simpel måde at højne sikkerheden på din Mac er med en VPN. Læse mere om hvorfor her.

VPN er en forkortelse af det engelske ”Virtual Private Network”, hvilket er meget sigende om hvad en VPN gør. Kort sagt, så forstærker en VPN dit privatliv når du er på internettet. Dét i sig selv, er en god grund til at abonnere på en VPN tjeneste. Men hvis du vil have flere grunde til at købe en VPN samt forstå hvorfor man bør beskytte sin Mac med en VPN, så læs videre herunder.

 

Skjul din adresse

Hver gang du er på internettet og for eksempel surfer, besøger hjemmesider læser, artikler eller ser videoer så aflægger du nogle spor med din IP-adresse. Alle computere har en unik IP-adresse der består af nogle numre. IP-adressen er kort sagt en slags adresse, som kan hjælpe med at identificere en bestem enhed. Med den, kan man for eksempel se hvor enheden befinder sig geografisk.

Hvis man har en VPN, så er ens IP-adresse skjult. Det vil dermed sige at din identitet er bedre skjult og du har mere privatliv til at surfe på det, du vil, uden at nysgerrige øjne kan følge med. Fordi VPN-tjenesten bruger mange forskellige servere der befinder sig forskellige steder i verdenen, gør det nemlig at man vil have sværere ved at finde frem til din geografiske placering.

 

Har du brug for VPN til Mac?

Der har hersket tvivl om man har brug for et antivirusprogram til Mac, når der medfølger noget indbygget software som skulle modstå virus i Mac’s computere. Men uanset om man er enig i antivirus-diskussionen, så kan de fleste blive enige om at alle har godt af en VPN, som kan benyttes af forskellige enheder og styresystemer.

En VPN er naturligvis rar at have, uanset om man surfer hjemmefra eller sidder på en café hvor netværket kan være mere usikkert. Hvis man også har sin computer med på rejser, er det især vigtigt at have en sikker forbindelse når man bruger internettet. Uanset om man er ude eller hjemme, er det nødvendigt at gardere sig mod ondsindede cyberangreb.