4 nemme tricks på din Mac, som du skal kende til

Din Mac computer kan meget mere, end du går og tror. Den indeholder en bred vifte af funktioner, som mange ikke kender til. Med denne guide vil du få et helt anderledes syn på din Mac, da den vil gavne dig endnu mere, end den gør i forvejen.

Send filer via AirDrop

Alle Mac computere har funktionen AirDrop, hvor du nemt kan dele billeder, videoer, filer og meget mere med andre Apple-enheder, der er i nærheden af dig. Du har her mulighed for at dele filer mellem din iPhone og din Mac eller mellem andre Apple-enheder på en hurtig og sikker måde. AirDrop finder du i ”Finder” på din Mac i bjælken på venstre side. Du kan nemt trække dine filer ind i AirDrop, og din modtager vil få en advarsel, som vedkommende kan vælge at acceptere eller afvise. Ønsker du at sende filer til en iPhone, skal du huske at tænde for dit Bluetooth.

Rengøringsprogram til din Mac

Dit skrivebord er fyldt med filer, og du kan ikke overskue, hvad der skal ske – bare rolig, hjælpen er på vej. Der findes et rengøringsprogram, Hazel, der kan holde styr på dine filer på dit skrivebord. Tager du f.eks. et screenshot (CMD + shift + 4) på din Mac, bliver det automatisk lagt ud på dit skrivebord. Dit skrivebord bliver hurtigt fyldt, hvis ikke du husker at flytte dem over i papirkurven. I programmet Hazel kan du lave en mappe, der hedder screenshots. Herefter vil Hazel sørge for, at alle dine fremtidige screenshots vil blive overført til denne mappe, og du vil derfor undgå et fyldt skrivebord.

Spørg Siri på din Mac

I den nye softwareopdatering på din Mac, har du mulighed for at bruge Siri som din assistent, som du kender hende fra din iPhone. Er du i gang med at skrive i et dokument, men har brug for at tage kontakt til din kollega eller ven, kan du få Siri til at sende en mail eller en SMS, imens du stadig arbejder videre i dit dokument. Du kan spørge hende alt lige fra ”Hvordan bliver vejret i dag?”, ”Hvad er klokken i New York?” og ”Hvordan staver man til ressourcer?”. At bruge Siri er en oplagt mulighed for at multitaske og ikke mindst spare tid.

Genveje på dit tastatur.

På en Mac er der rigtig mange genveje, som du skal kende til udover dem, der er elementære. Har du åbnet en artikel og leder efter et bestemt ord, kan du trykke på CMD + F, og dit søgeord vil hurtigt blive markeret i teksten. Ønsker du at printe det, der er på din skærm, er genvejen CMD + P.
Har du fortrudt en handling, kan du trykke på CMD + Z, eller vil du den anden vej, skal du klikke på CMD + Shift + Z.