En Mac computer kan gøre dig til Youtube-stjerne

Har du altid siddet og beundret Youtube-stjernerne og tænkt: ”gid det var mig!”? Eller ønsker du at optimere din i forvejen etablerede blog og få flere følgere? Så kan du starte med at anskaffe dig en Mac computer, hvor du kan redigere billeder og videoer på. Du skal selvfølgelig også have et godt kamera, så du kan filme til dine kommende Youtube-videoer. Her vil et spejlrefleks kamera fra Nikon eller Canon være oplagt at bruge. Priserne på sådan et kamera vil være fra ca. 2.800 – 24.000kr., så det er en god idé, at lave en opsparing specifikt til kameraet, og en anden opsparing til Mac computeren.

Hvordan redigerer du videoer på Mac?

Nu er det store spørgsmål, hvordan man redigerer videoer på Mac, så du kan blive Youtube-stjerne. Man kan både bruge en nem version med QuickTime eller den mere avancerede med iMovie. Quicktime kan bruges til simpel videoredigering, hvor man enten sammenfletter to videoer eller beskærer en video. iMovie bruges derimod til videoer, der skal klippes sammen, tilsættes lyd/musik og andre effekter. Man kan selvfølgelig finde en mere specifik guide på Youtube om, hvordan man redigerer videoer i iMovie.

Én god idé kan føre til en hel forretning via Youtube

Alle kan blive Youtube-stjerner og tjene penge på det, så længe de har det rette udstyr og en god idé i ærmet. Det skal dog lige siges, at man ikke bare lige tjener styrtende med det samme, men at pengene kan komme via succes og følgere, som fører til at kunne reklamere for forskellige virksomheder. Det handler også om, at vise at man er entusiastisk omkring det, man vil fortælle sine følgere. Det kan hurtigt spottes, hvis man bare laver en video eller et blogindlæg for pengenes skyld. Hvis du mangler et eksempel på en dygtig Youtuber, kan Carla Mickelborgs videoer være oplagt at kigge på.

Skab en unik Youtubekanal

Man bruger ofte sin Youtubekanal som et slags lille TV-program, hvor man er værten, der fortæller om et eller andet. Nogen bruger det udelukkende til makeup tutorials, mens andre bruger det til at vise, hvad de har købt og fortælle om produktet. Nogen anmelder computerspil og andre laver challenges eller skøre videoer, hvor man gør grin med noget eller nogen. Der er mange muligheder for emner til en Youtubekanal, men det gælder om, at finde det, du er passioneret omkring og gerne vil fortælle andre om. Det er desuden en god idé, at være på forkant med, hvem målgruppen skal være eller bliver efter, at du har lavet dine første Youtube-videoer.