5 uundværlige life hacks til din Mac

Lige så meget som du elsker din Mac, lige så frustrerende kan alle dens smarte funktioner og anderledes indstillinger være. Din Mac er dit kæreste eje, og du er vild med dens design og smarte udseende, men hvis blot dens indre var lige så enkelt og lækkert som dens ydre. Hvilket det på ingen måde er. Hvis du er vandt til Windows styresystem, kan Macs system slå pusten fra selv den bedste computerentusiast. Så for at spare tid og samtidig lære alle din Macs små hemmeligheder at kende, får du her 5 life hacks, der er fuldstændig uundværlige for at kunne leve med din MacBook.

1. Klip, kopier, sæt ind

Mac har udviklet en masse smarte genveje, problemet er bare hvis du ikke kender til disse genveje, er det pludselig ikke længere så smart. Derfor skal du kende til de tre mest basale genveje til din Mac. Når du arbejder på din Mac og skal kopiere, klippe eller sætte et emne ind i et dokument eller et andet program. For at klippe i en tekst skal du blot trykke cmd + X. For at kopiere noget, det kan være et link, en tekst eller noget helt tredje du skal sætte ind et andet sted, skal du blot  trykke cmd + C. Efter brugen af begge disse funktioner, kan du herefter gøre brug af sæt ind funktionen ved at trykke cmd + V, og du kan sætte den valgte tekst ind et andet sted.

2. Genvej til endnu en

Når du arbejder på din Mac, har du ofte flere dokumenter eller internetvinduer åbne. For at arbejde hurtigt og effektivt, er der selvfølgelig også en genvej til at åbne både dokumenter og vinduer. Det eneste du skal gøre er at trykke cmd + N, hvis du befinder dig i et dokument åbnes der et nyt. Det samme gælder hvis du befinder dig på nettet, hvor et nyt internetvindue herefter åbnes ved hjælp af denne funktion.

3. Luk dine internetsider ned

Hvis du pludselig har for mange faner åbne, og slet ikke kan overskue at lukke dem alle sammen igen. Du skal egentlig kun bruge det vindue du er inde på nu, og i stedet for at lukke alle de andre internetfaner ned manuelt, skal du blot trykke cmd + alt + W. Hvis du derimod ønsker at lukke det vindue ned, du er i gang med at bruge, men samtidig have de resterende vinduer åbne, skal du i stedet trykke cmd + W.

4. Screenshots er vejen frem

Hvis du ønsker at få et billede af din skærm, om det er af et dokument, en hjemmeside eller en kvittering, skal du blot trykke cmd + Shift + 3. Så gemmes dit skærmbillede på dit skrivebord, og du kan nu gøre brug af billedet i dine dokumenter, sende det som mail eller blot gemme det i dit fotobibliotek.

5. Hvordan lukker jeg programmet helt ned?

Når du er færdig med at arbejde på din Mac, og du skal til at pakke den sammen. Du lukker de forskellige programmer ned, men selvom de er lukkede ned fra den skærm kører programmet stadig. Det kræver at du slutter programmet, før det lukker rigtigt ned. Dette kan du selvfølgelig også gøre ved hjælp af en genvejstast, du skal blot trykke cmd + Q. Så slutter det pågældende program og du kan nu lukke din computer ned, uden at de forskellige programmer stadig kører.

Du kan finde endnu flere uundværlige hacks til din Mac her.