Vær kreativ med din MacBook – 3 gode tips

Kan du lide at være kreativ og samtidig udforske de mange programmer, som du kan downloade på din MacBook? – så har vi fundet de helt rigtige programmer til dig. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange apps, som Apple udbyder i App Store, og derfor har vi fundet 3 programmer, som du helt sikkert skal få installeret på din computer. Apple har altid været kendt for sit unikke og moderne design og ikke mindst gøre det lettere for dem, der gerne vil være kreative. Med de programmer vi har fundet, vil du med garanti kunne udfolde dine kreative sider, og hvor det på samme tid er gratis at benytte.

 

iMovie

Har du en drøm om at producere din egen lille film? – Så skal du helt sikkert give dig i kast med iMovie. Programmet kan downloades gratis i App Store, og du vil med garanti ikke fortryde det.
iMovie er et meget populært værktøj, der også bruges af mange professionelle folk. Har du ikke prøvet programmet før, kan det være en smule uoverskueligt i starten, da der er et utal af funktioner, som du skal kende til. På YouTube kan du finde mange step-by-step videoer, og du vil hurtigt kunne lære programmet at kende.
I selve programmet kan du sammenklippe billeder og videoer, øge billedkvaliteten, indsætte effekter, ændre tempoet osv. Derudover kan du også lægge musik eller voice-over ind over din film.
På kort tid vil du kunne lave en yderst professionel video, og når du først har lært programmet at kende, vil det med tiden blive sjovere og lettere at producere din egen film.

 

Garageband

Har du altid drømt om at starte dit eget band eller lave din egen sang? – Med Garageband har du muligheden for at komme dine drømme til livs.
Med programmet vil du kunne få dit helt eget private lydstudie med et komplet lydbibliotek, som indeholder næsten alle instrumenter. I programmet er det nemt at lære, spille, optage og ikke mindst lave hits. Har du allerede selv instrumenter, kan du også vælge at optage dem via mikrofonen i din MacBook, så det lyder mere naturligt. Du har mulighed for at benytte flere lydspor og få inspiration af de mange genrer som f.eks. EDM, hiphop, metal osv., der allerede ligger inde i programmet.
Garageband er enormt teknisk, men hvis du blot bruger lidt tid på at sætte dig ind i det, vil du med garanti få stort gavn af programmet. Har du lavet et hit og ønsker at spille det for andre, kan du hurtigt og nemt, via iCloud, tage det med dig overalt.

 

iWork

iWork er en sammensætning af Keynote, Pages og Numbers, som overordnet set har samme funktion som office-pakken, men iWork adskiller sig på den måde, at du kan invitere andre ind i dine dokumenter, så I er flere om at skrive i det samme dokument.
Pages er et program, der fungerer ligesom Word, hvor du kan producere en masse tekst og billeder. Designet er mere moderne, og det er layoutmæssigt lettere at håndtere, og du kan derfor sætte dit helt eget præg på hvert enkelt dokument.
I Keynote kan du lave spændende præsentationer, hvor du kan vælge op mod 30 forskellige temaer. I præsentationen kan du tilføje tekst, billeder, effekter og videoer på en helt unik måde, der med garanti vil fange interessen hos dit publikum.
Den sidste i rækken er Numbers, hvor du kan samle tabeller, tal, billeder og tekster i et dokument. Igen er designet innovativt, og der er rig mulighed for at visualisere dine data.

Programmerne ligger allerede oftest på din MacBook, og hvis ikke de gør, er de alle helt gratis at installere. Med disse programmer vil du kunne udfolde dine kreative sider på en sjov og unik måde, og når først du har lært programmerne at kende, er det helt sikkert ikke sidste gang, du bruger dem.