Den nye MacBook Pro: Nye funktioner, du end ikke tør drømme om

Apple har endnu en gang gjort det. De har formået at gøre den ellers så veludviklet og lækre MacBook Pro endnu mere lækker med endnu flere features og funktioner. Da en af Apples mest kendte og værdsatte imagebilleder er deres lækre design af alle deres produkter, er det oplagt at starte med en beskrivelse af dette. Den nye MacBook Pro har nemlig gennemgået en forvandling på dette område. Den er blevet tyndere og lettere, hvilket normalt var noget der var tilhørende den berømte MacBook Air, som netop er kendt for dens tynde design og lethed. Så den nye Pro er tyndere, lettere og endnu hurtigere samt mere kraftig end før. Både 13” og 15” modellen vejer under 2 kilo, så det er intet problem at have den med alle steder, da den hverken fylder eller vejer særlig meget.

Desuden er en anden forbedring en klarere og mere farverig skærm på MacBook nogensinde. Udover, at den understøtter et bredere farveområde, og at dine billeder bliver mere realistiske med livagtige detaljer, har den også en klar LED-baggrundsbelysning og høj kontrast. Samtidig er skærmen energieffektiv på grund af den store lysmængde i hver pixel. En anden funktion er, at den nye MacBook har et større Force Touch-pegefelt, som giver mere plads til alle klik og bevægelser. Alt dette giver blot et endnu federe syn på designets helhed, som får den nye Pro til at fremstå endnu mere eksklusiv og lækker at arbejde på.

MacBook Pro er blevet ”Touch Bar”

En anden ny funktion til samlingen er den nyeste funktion, som hedder Touch Bar. Det er en erstatning af de funktions­taster, der ellers altid har ligget øverst på dit tastatur. Du har måske, trods navnet, ikke lige kendt til alle de smarte funktioner som funktionstasterne ellers har haft at byde på. Dette er nu slut, da der med dit nye touch board ikke længere hersker nogen tvivl om hvad de forskellige funktioner er til. Disse funktioner skifter nemlig, alt afhængig af hvad du foretager dig på din nye Mac. Herved får du kun fremvist de mest relevante værktøjer i forhold til det du arbejder med. Disse værktøjer kender du formentlig allerede i forvejen, de er bare blevet mere tilgængelige og tydelige i forhold til deres nødvendighed. Dette betyder at du blandt andet kan justere på lys- og lydstyrke eller benytte smarte indtastnings­funktioner som emojis ved hjælp af dit nye Touch Board. Funktionerne ændrer sig som sagt alt afhængig af hvilke funktioner du har behov for. Så hvis du benytter Safari, kan du lyn hurtigt via touch skifte fane, gå ind på dine gemte sites, zoome ind og lukke ned for alle faner ved hjælp af dit touch. Du kan til og med, i nogle programmer, selv tilpasse din Touch Bar med de kommandoer, der passer bedst til dig og dine programmer.

I forbindelse med det nye Touch Board, har Apple også indført Touch ID, som betyder du kan logge dig ind på din Mac med et enkelt ”touch”, uden at skulle bruge tid på hverken at huske på eller indtaste lange koder. Dette ene touch kan også give dig hurtig adgang til systemindstillinger og låste aktiver på din Mac, samt skifte i mellem forskellige brugere. Det nye touch system er også beregnet til at kunne bruges til at foretage sikre onlinekøb med Apple Pay, som dog ikke er kommet til Danmark endnu. Men når det kommer, er Apple forberedt.

 

Alt det øjet ikke ser

Selvom både udseende og Touch Bar selvfølgelig er de mest iøjnefaldende forbedringer, så er det ikke de eneste forandringer i den nyeste MacBook Pro. Der er nemlig forbedringer på stort set alle områder. Højtalerne er blevet bedre, med en gennemtrængende bas. Derfor har musikken har aldrig været højere og lyden mere lækker. En anden forbedring er holdbarheden i forhold til opladningen af din nye MacBook Pro. Den har nemlig 10 timer batteri til rådighed, også selvom du ser film, spiller spil eller redigerer projekter på den. Dette kan lade sig gøre, da Apple har indført et system i den nye model, der gør det muligt for din MacBook Pro at ånde. Varmen reduceres og luftgennemstrømningen øges, også selvom du presser din Mac ved at se film eller spille spil på den. Grundet dette er den også mærkbart hurtigere og derfor også langt nemmere at arbejde på. En anden funktion er, at tasterne har fået en stabilitet, der gør det lækkert og komfortabelt at skrive på. Så selvom de ydre forandringer er de tydeligste, er de indre bestemt også værd at gøre opmærksom på. Derfor er det tydeligt at Apple virkelig har overgået sig selv og fået skabt en MacBook Pro med funktioner, der rækker langt udover fantasien.