Derfor skal du opgradere til Sierra på din Mac

Hvert år lancerer Apple en ny version af OS X, men i 2016 fik det et nyt navn, nemlig macOS Sierra. Det er altid spændende at se, hvad Apple har tilføjet, og hvad de har fravalgt. I starten fik deres opdatering modvind, men de har rettet op på mange fejl, så det kører fejlfrit nu. Der er kommet en lang række nye funktioner, i deres seneste opdateringer, som vil gøre din Mac endnu bedre.

 

Siri har fået debut på din Mac

Nu kan du spørge Siri om alt på din Mac, hvilket kun har været tilgængeligt på din iPhone. Siri vil kunne hjælpe dig på helt nye måder, så du kan klare endnu flere ting på din computer i hverdagen. Et af de helt store fordele ved Siri er, at du kan multitaske dvs. du kan skrive i dit dokument, mens du kan bede Siri om at sende en mail til dine kollegaer på én og samme tid. Det er en smart funktion, da du ikke skal give slip på det arbejde, som du er i gang med. Du kan bl.a. spørge Siri om, hvad vejret er på Hawaii, spil de 20 bedste popsange eller søg efter billeder af London Eye. Der er faktisk næsten ikke det, som Siri ikke kan.

 

Sammenspillet mellem dine IOS-enheder

Apple er i forvejen meget kendt for det gode sammenspil mellem alle IOS-enheder, og med Sierra er der kommet endnu flere smarte funktioner. Du kan nu kopiere en tekst fra din iPhone og sætte det ind på din Mac eller omvendt. Det kan være, at du har fundet en god opskrift på din iPhone, som du gerne vil have lagt over på din Mac.
Derudover kan du via iCloud Drive dele dine skrivebordsdokumenter eller mapper med dine andre enheder. Gemmer du dine dokumenter i iCloud Drive, kan du åbne dine mapper nemt og hurtigt på andre IOS-enheder, og du vil altid have adgang til dem.
Har du et Apple Watch, kan du faktisk også logge ind på din Mac via dit ur, og du er derfor fri for at skrive din adgangskode.

 

Andre nyttige funktioner

Du har helt sikkert din computer fuld af billeder, som du har taget i årenes løb, og du kan nu genopdage dine minder på en helt ny måde. Din Mac kan nu genkende ansigter, vise alle dine billeder på et verdenskort, og du kan søge efter bestemte genstande som f.eks. en strand. Den kan f.eks. kategorisere dine billeder ud fra bestemte emner, så har du været på en rejse, vil den kunne lave et flot slide-show.
iTunes har fået et helt nyt design, hvilket gør, at det er nemmere for dig at finde dine yndlingssange. Derudover kan iTunes også finde musik og playlister frem, som vil passe til dig, hvilket sker ud fra avanceret maskinlæring. Kender du ikke helt teksterne på dine yndlingssange, kan du faktisk også få vist teksterne.
Den sidste funktion, som vi vil nævne er, at du nu både kan skrive din opgave, mens du ser din yndlingsserie. Du kan selv vælge størrelsesforholdet mellem dit dokument og din video. Det er en rigtig smart funktion til dig, der ikke vil gå glip af noget og som sagtens kan multitaske.

Lyder disse nye funktioner som noget, du gerne vil bruge, kan du allerede i dag installere macOS Sierra på din Mac i Appstore helt gratis. Til efteråret kommer der en helt ny opdatering til macOS Sierra, og der er blevet udviklet endnu flere funktioner, som du bare ikke kan undvære, så husk at holde dig opdateret.