Udnytter du din Retina-skærm optimalt?

Når du køber din splinternye MacBook er den nødvendigvis ikke kun til skole og spas, men også et godt værktøj til ar redigere billeder på. Her kommer din flotte Retina-skærm ind i billedet, da den klare skærm pludselig fremviser alle de små skønhedsfejl stråleklart. For at redigere dem væk optimalt, så du ikke ender med at rive håret ud på dig selv ved at skulle finde ud af svære programmer, bringer vi en kort liste over de sjoveste, nemmeste og mest spændende fotoredigeringsværktøjer der findes på markedet.

 

Med farve og kulør

Kan du godt lide lidt farver på tilværelsen, så er PicsArt et program for dig. Programmet har mange forskellige filtre og elementer som kan give dine billeder tegneserie-karakter eller få dig til at ligne et minimalistisk billede fra førkrigstiden. Generelt er dette programs fokus på det mere artistiske udtryk, og rettet mod forbrugere der elsker popartens farverige verden. Programmet indeholder også en del Clipart og tegne-funktioner som kan klistres på dine egen billeder for et anderledes udtryk. PicsArt er nemt at bruge og fungere på mange måder ligesom Instagram og snapschats filtre, så er du vant til disse apps vil dette program falde dig nemt. Derudover undgår du at blive frustreret over alt for mange funktioner du slet ikke kan bruge når du blot ønsker det basale gjort ved dine billeder.

 

Mac’s egen lille favorit

Selvfølgelig er der altid at finde et program til formålet som Mac selv har designet. I dette tilfælde har Mac’s nyeste opdatering af deres styresystem gjort at deres to billedredigeringsprogrammer, Aparture og iPhotos, er blev splejset sammen og fået et nyt navn: Fotos. Simpelt og ligetil, hvad programmet også er. Fotos har alle de egenskaber der var at finde i de to gamle programmer, men har også fået tilføjet flere nye elementer. Der er kommet flere muligheder for redigeringen af baggrund og perspektiv i forhold til billedets fokuspunkt. Mac har herved samlet det basale, gjort det nemt at bruge og så følger det med når du køber computeren. Smart trænkt Mac.

 

En sværvægter til profferne

Vil du gerne prøve kræfter med lidt mere end det basale og har du før prøvet lidt sværere redigeringsmuligheder, så skulle du prøve kræfter med Adobes Lightroom. Programmet er en pendant til Adobes Photoshop, men dette program fokuserer hovedsageligt på billedredigering, ikke billedmanipulation. Lightroom’s arbejdsflade rummer en bred vifte af muligheder som kan redigere ned til mindste detalje på dine billeder. Her kan du nemt ud skitsere områder skal lysnes, områder der skal gøres skarpere eller fjerne elementer fra baggrunden du ikke synes passer ind. Lightroom byder helt klart på de fleste muligheder for billedredigering i sammenligning med de to andre, da den også har filtre og de basale redigeringsmuligheder udover at kunne isolere elementer og redigere dem enkeltvis. Kender man ikke programmet kan det dog være en prøvelse at kaste sig ud i som det første, men hvis man gør og ender med at sidde fast, så er der altid hjælp at hente på nettet.

Disse tre programmer har hver især deres gode egenskaber, hvor nogle er enkle er andre mere mangfoldige og komplicerede at arbejde med. Det er handler om smag og behag, samt hvordan man vil have sine billeder til at ende ud. Lige meget hvad vil din splinternye Retina-skærm få alt til at se blændende godt ud!