Gør du din MacBook sommerklar med tre uundværlige sikkerhedstips

Det er sommerferie og du skal til sydens sol om et par dage. Selvom du skal på ferie, kan du selvfølgelig ikke undvære din MacBook. Den skal med dig, uanset hvor du skal hen, dette gælder også i sommerferien. Du kan da ikke undvære dit kæreste eje, i de fjorten dage hvor du skal være væk. Du er også sikker på, at du kommer til at bruge den, selvom du er på ferie. Du kan se en film på Netflix om aftenen, søge på Tripadviser hvilken restaurant du skal besøge eller bare tjekke nyheder eller de sociale medier.

Folk der siger at man kan bruge sin iPhone til det samme, er på ingen måde kvalitetsbevidste. På din Mac har skærmen en ordentlig størrelse, og er derfor meget bedre at arbejde på. Derfor er din MacBook selvfølgelig allerede pakket og klar til rejsen. Men selvom du måske er klar til at tage på ferie, er det ikke sikkert din MacBook er. Derfor får du her tre gode råd til hvordan du gør din MacBook sommerklar, inden du tager på ferie.

1. Husk beskyttelse
Det første du skal sørge for, er den ydre beskyttelse af din Mac. Når du rejser, især hvis du skal flyve, bliver din kuffert ofte udsat for en hård behandling. Dette har din MacBook ikke særlig godt af, selvom den ligger gemt i mellem dine shorts og t-shirts, er den ikke særlig godt beskyttet. Derfor er det vigtigt at ligge den i et computer sleeve, og så gemme den i dine shorts og t-shirts bagefter. Så har du gjort hvad du kan, for at beskytte den bedst muligt på rejsen.

2: Automatisk log-in er et no-go
Inden både du og din Mac er kommet helskinnet frem, er det en god idé at sørge for at slå alle dine automatiske log-ins fra. Både når det gælder koden til at komme ind på selve computeren, og dine personlige koder til for eksempel iCloud, netbank osv. Hvis din Mac skulle blive stjålet, eller andre får adgang til den, har de mulighed for at få adgang til alle dine personlige filer. Så sørg for at have koder på alt, men samtidig skal du sørge for, at ingen bliver logget ind automatisk.

3: Hvis uheldet skulle være ude
Hvis det værste skulle ske, at du enten mister din kuffert og din dyrebare MacBook er forsvundet for evigt, eller at den ikke kan tåle varmen og simpelthen går død. Ville det være ærgerligt hvis alle dine filer herved var gået tabt. Derfor er det vigtigt at lave en sikkerhedskopi en gang i mellem, især inden du skal på ferie. Du kan både gøre brug af Apples app, Time Machine, eller sikkerhedskopiring via iCloud. Herved har du sikret din computers indhold, hvis du skulle være så uheldig at miste den eller stå tilbage med en defekt MacBook.