Hvorfor er VPN så vigtigt?

Sponsoreret.

Hos mackeeper.dk koncentrerer vi os meget om din sikkerhed. Dette gør vi særligt i form af vores tilbud om et antivirusprogram til din computer. Se eventuelt en anmeldes af endnu et sikkerhedsprogram i indlægget Her finder du det bedste sikkerhedsprogram til din PC. Men i 2019 er det desværre ikke nok udelukkende at have et antivirusprogram. Det kan nemt blive en farlig affære at begå sig på nettet, uanset om du bare vil læse op på anden verdenskrig, købe noget nyt tøj eller streame din yndlingsfilm. I denne artikel vil vi præsentere dig for, hvorfor en VPN-forbindelse er vigtigt at forholde sig til.

 

En kort definition af VPN

VPN står for Virtual Private Network. Det vil sige, at VPN er en serviceydelse, som tillader, at du kan færde dig på internettet sikkert og anonymt, da al din trafik går gennem en ekstern server, inden den når ud til internettet. VPN fungerer som en tunnel, hvor det ikke er muligt at se, hvad du laver online. Din historik er derfor ikke eksisterende over for andre kun i helt særlige tilfælde og selv der, kan det være svært at se din historik. Det kan der være mange fordele i. Google har svært ved at bygge en profil af dig, internettyve vil få sværere ved at stjæle din oplysninger, og du vil ikke være begrænset i kraft af din geografiske placering.

 

Hvem kan bruge en VPN

Det er faktisk så simpelt, at de fleste mennesker kan bruge en VPN-forbindelse. Efterhånden er det de færreste aviser og nyhedsmedier, som ikke har bragt en historie om, privatpersoners dybt personlige oplysninger blev opsnappet af mennesker, som ikke skulle have fingrene i dem og derefter misbrugte selvsamme oplysninger. Desuden er myndighederne også mere og mere interesseret i vores private oplysninger. Selvom vi ikke lever i George Orwells 1984, begynder vi dog at kunne se stærke paralleller, når regeringen gerne vil give Forsvarets Efterretningstjeneste lov til at overvåge vores færden på internettet.

Derudover kan det være nyttigt at få en udenlandsk IP-adresse gennem VPN. På den måde ser det ud som om, at du sidder et andet sted end i Danmark. Det vil sige, at du for eksempel kan tilgå alt det indhold, som Netflix har valgt ikke at gøre tilgængelig for Danmark.

 

VPN er helt og aldeles lovligt

Det lyder måske lidt lusket, men det er fuldstændig lovligt at downloade og benytte sig af en VPN-forbindelse. Og det er altså alle de funktioner, som en VPN har. Hvilket vil sige, at det heller ikke er ulovligt for eksempel at tilgå den amerikanske Netflix.

 

Du kan finde de bedste VPN her

Vpnxpert.com har samlet en liste til dig, hvor du kan læse om de bedste VPN i 2019. Listen indeholder 10 forskellige slags VPN, som alle får en grundig anmeldelse, hvor både fordele og ulemper bliver fremhævet. Næsten alle har en eller anden form for prøveperiode, så du kan teste, om den pågældende VPN er noget for dig, inden du betaler for serviceydelsen. Her er det vigtigt, at du undersøger, om funktionerne, brugervenligheden og hastigheden lever op til de forventninger, som du har til en VPN-forbindelse. Hastigheden er her ekstra vigtig at være opmærksom på, eftersom en VPN altid vil tage lidt at hastigheden. Så mål gerne din hastighed med og uden VPN for at sammenligne.