Stream sikkert og nemt med en VPN-forbindelse

ANNONCE

Wi-Fi er en usikker forbindelse, og hackere kan forholdsvis nemt få tilgang til dine enheder og derved også dine private data. Internettet har mange fælder, og det gælder blandt andet, når du streamer serier, film m.m. på forskellige tjenester. I disse dage og uden tvivl også i tiden fremover, med den større og større globalisering samt fokus på privatlivets linjer, vil du kunne drage stor nytte af en VPN-forbindelse. Antivirusprogrammer kan selvfølgelig også altid anbefales, men for at være på den sikre side ift. beskyttelse af dine private data, vil det være en gode ide at vælge at gøre brug af en VPN-forbindelse.

 

Hvad er VPN?

VPN gør din internetforbindelse usynlig, så den ikke kan overvåges af andre, uanset hvor du måtte logge dig på. Hvis du ikke vil have, at din aktivitet på nettet skal spores, er det derfor oplagt at installere en VPN-forbindelse. Med en VPN-forbindelse vil det være nærmest umuligt for uvedkommende at ”fange” dine følsomme data, der oplyses i forskellige forbindelser, som f.eks. brugernavne, kodeord, mail-adresser og lignende. Udover at beskytte dine personlige data, kan en VPN-forbindelse også være løsningen på et andet velkendt og super irriterende problem.

 

Brug VPN til streaming af geografisk blokerede tjenester

Du kender det måske godt. Du er på ferie i udlandet, og du vil bare så gerne se det sidste nye afsnit af ”Landmand søger kærlighed”, men du kan jo ikke se TV2 i udlandet, hvilket bare er skide træls. Du ved det måske ikke endnu, men faktisk kan en VPN-forbindelse hjælpe dig med at få adgang til dansk tv-indhold, selvom du sidder i Miami og længes efter det nyeste afsnit af ”Landmand søger kærlighed”. VPN-forbindelsen kan nemlig snyde hjemmesider til at tro, at du befinder dig i et andet land, end du reelt set gør. Det gælder selvfølgelig også den anden vej, når du sidder hjemme i sofaen en lørdag aften og er i gang med at se en serie på Netflix, og så opdager du, at du har set det sidste afsnit af serien i sæson 5, og at sæson 6 kun findes på den amerikanske Netflix. Så bliver lørdagen altså bare næsten ikke værre. Dog er en VPN-forbindelse din redning. Den gør nemlig, at du alligevel kan få adgang til indhold, der er blokeret i lande udenfor EU, som f.eks. det amerikanske Netflix er i Danmark. Det tager lidt tid at installere tjenesten, men alt imens du venter, kan du jo bruge dit apple tv til at se fotos, videoer, film, serier eller noget helt femte. Du skal dog være opmærksom på, at du kan komme på dybt vand ift. copyright-betingelserne, hvis du ikke har rettigheder til at se indholdet.